Hölgyeim! Valóban csak a férfiak itala a pálinka?

Hölgyeim! Valóban csak a férfiak itala a pálinka?

Ha a pálinkáról beszélünk, a legtöbben azonnal egy erős karakterisztikájú, férfias italra gondolnak. Bármilyen meglepő is azonban, a pálinka nem csak a férfiak kiváltsága lehet.

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk néhány olyan gyümölcspárlatot, melyeket tapasztalataink szerint a hölgyek legszívesebben fogyasztanak.

A szépségápolástól és a gyógyászattól az élvezeti cikkig, avagy a pálinka útja a hölgyek életében

Ki gondolta volna, hogy a pálinkát korábban nem csak a torkukon gurították le a magyarok? Elsőre meglepő lehet, de a XIV. században szépészeti és gyógyászati céllal egyaránt a pohár fenekére néztünk, és az élvezetekből ekkor a hölgyeknek sem kellett kimaradniuk.
A pálinka volt ugyanis többek közt a parfümkészítés európai történelmében az első olyan, alkoholbázisú illatszer, melyet a királyi udvarban előszeretettel használtak. Nem véletlenül, hiszen a valódi pálinka egyedülálló módon képes magába zárni a magyar gyümölcsök ízét és illatát egyaránt.

Erzsébet királyné

és a borszesz-párlat

Ezekben az időkben a párlatokat gyógyszerként és szépítőszerként is használatosak voltak, és a hölgyek külsőleg valamint belsőleg is éltek szépítő valamint gyógyító hatásukkal. Az egyik leghíresebb példa erre Erzsébet királynénk, aki a rozmaringos borszesz-párlat erejére esküdött.

A pálinkának XIV. századi magyar királyi udvartól hosszú utat kellett bejárnia addig, míg végül élvezeti cikként került vissza a hölgyek életébe. Mára azonban a modern technológiának és a főzőmester tudásának, kreativitásának köszönhetően egyre kifinomultabb ízvilágú és illatú pálinkák születnek, melyet nem csak a férfiak, de a nők is élvezettel fogyaszthatnak.

Árpád Dupla 40 Ágyas Körte Pálinka

A friss vagy aszalt gyümölcsök felhasználásával készülő ágyas pálinkák egyik legfőbb jellemzője, hogy könnyebben fogyaszthatók, mint a hagyományos párlatok. Ízük sokkal gyümölcsösebb, alkoholtartalmuk pedig visszafogottabb. Éppen ezért azok is sokkal szívesebben isznak meg egy pohárkával, akik kevésbé rajonganak az erős italokért.

Az Árpád Dupla Ágyas Körte pálinka intenzíven gyümölcsös illatú, lágy, krémes ízvilágú párlat. A friss Vilmoskörte lendületes zamata és az aszalt gyümölcs selymesen simogató, édes bájossága egyaránt felfedezhető benne.

Nem véletlen tehát, hogy ha pálinkáról van szó, tapasztalataink szerint a hölgyek egyik kedvenc választása.

Tovább

A Vilmos körte erélyes, férfias neve ellenére igazán különleges gyümölcs, melynek zamata olyan, akár a szavakkal leírhatatlan női szépség. Nem véletlen tehát, hogy sokan a körték királynőjeként is emlegetik.

A belőle készült pálinkának már az illata is mámorító. Üde, friss, parfümös, mégsem túlzottan tolakodó. Leginkább egy tavaszi virágoskertre emlékeztet.

Ízében diszkréten édeskés, gyümölcsös és fűszeres. Garantálja a hosszan tartó élményt, és azt, hogy az igényes italokra vevő hölgyek egyik kedvenc pálinkájává váljon.

Árpád Prémium Málna Pálinka

Ki ne találkozott volna már a málna kirobbanó ízével és illatával? Ki ne imádná az egyik legkedveltebb gyümölcsöt, melyet csokoládék, édességek ízesítésére, valamint illatszerek és kozmetikai cikkek illatosítására egyaránt előszeretettel használnak, és világszerte milliónyi hölgy rajong érte?

Nem véletlen tehát, hogy a málnából készült pálinka a nők körében egyre népszerűbb, akár családi rendezvényekről, akár baráti összejövetelekről, akár bulikról van szó. Igazi élénk, fiatalos ital, mely édességével a friss gyümölcsöt idézi.

Ízével azonnal betölti a száj minden pontját, és aki megkóstolja, annak garantáltan egy valódi íz-orgiában, életre szóló élményben lesz majd része.

Árpád Prémium Irsai Olivér Szőlő Pálinka

Talán nincs is jobb dolog, mint egy kellemes délutánon egy jó pohár, magyar szőlőből készült bor mellett csevegni a barátnőkkel. De mi a helyzet akkor, ha valami igazán különlegeset is meg szeretnénk kóstolni?

Az Irsai Olivér, magyar nemesítésű hibrid csemege- és fehérborszőlő fajta. A belőle készült pálinka parfümös illatú, egyértelműen felismerhető rajta a szőlő aromája. Gyümölcsös ízű, kissé édeskés, fűszeres karakterű pálinka.

Leginkább azoknak a hölgyeknek ajánljuk, akik az édes ízek mellett a különleges, ínyenc dolgokat is kedvelik.

HOLGYEK

KUPONKÓD: HOLGYEK
kedvenced

Kóstold meg te is valamelyik pálinkánkat és találd meg saját kedvenced!Kínálatunkban a hölgyek kedvenc, gyümölcsös aromái mellett a testes, férfias italok közül is kedvedre válogathatsz! Ha tetszett a bejegyzésünk osszd meg másokkal is, és használd a HOLGYEK kuponkódunkat a webáruházban való vásárláskor!