Öt gyümölcs, amiből nem is gondolnád, hogy pálinkát készítenek

Öt gyümölcs, amiből nem is gondolnád, hogy pálinkát készítenek

Ha a pálinkáról beszélünk, a legtöbbeknek az olyan klasszikus gyümölcspárlatok jutnak eszébe, mint a szilva, a körte vagy a barack. Pedig pálinkát gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből készíthetünk, így nem csoda, hogy ma már igazán különleges párlatokkal is találkozhatunk a boltok polcain.

Ebben a bejegyzésben most öt olyan gyümölcsöt mutatunk be, melyekről korábban talán nem is gondoltad volna, mennyire ízletes, prémium minőségű pálinka készíthető!

Kökény

A kökény igazán különleges növény, melyből rengeteg dolog készül. Nem is csoda, hiszen a kékes színű vadgyümölcs szilva egyik közeli rokona, mely finom íze mellett gyógyhatásairól is messze földön híres. Kevésbé ismert tény azonban, hogy lekvár és gyógyhatású tea mellett a kökényből rendkívül ízletes, különleges pálinka is készíthető.

A vadon termő, kék bogyós gyümölcsből készülő ital karakteres, kissé fanyar ízvilágú. Gyümölcsös illata leginkább a kellemes, téli estéket idézi, érezhető benne a dér csípte jelleg.

A kökénypálinka kiváló választás lehet könnyű ételek és desszertek mellé, mint kísérőital, de önmagában kortyolgatva is igazán különleges íz-élményt kínál.

01

Berkenye

A fekete berkenye, más néven fekete arónia a kökényhez hasonlóan különleges gyümölcs, mely valóságos vitaminbomba, így több gyógyhatású készítményben is használják. A belőle készített pálinka azonban kellemesen enyhén édeskés és kissé kesernyés ízvilágú, férfias ital.

A berkenyéből nyert párlat többek közt azért is különleges, mert az almához vagy a birshez képest ebből a gyümölcsből jóval kevesebb pálinka készíthető. Így leginkább azon ínyencek itala, akik rajonganak az igazán exkluzív, prémium minőségű italokért.

02

Vackor

Ki ne ismerné gyermekkorunk egyik kedvenc gyümölcsét, a vadkörtét, más néven a vackort? Ez az a gyümölcs, mely Magyarországon szinte mindenhol megtalálható, mégis kevésbé vált a hazai gasztronómia vagy épp az italkultúra részévé.

Pedig a vadkörtéből készült pálinka igazán izgalmas párlat. Íze diszkréten fűszeres, kissé fanyar, a vadgyümölcsök igazi szilajsága is megmutatkozik benne, illatában pedig a szerecsendió és egy kevés kis mandula is felfedezhető.

Igazán gyümölcsös, intenzív íz-élményt biztosít, kortyolgatása pedig szárnyas- és vadételek, valamint desszertek mellé is különösen ajánlott.

03

Bodza

A bodzapálinka a bodza nyár végén beérő gyümölcséből készül. Elkészítése komoly felkészülést és körültekintést kíván. Nem véletlen, hogy ritkábban találkozhatunk vele a boltok polcain, mint a megszokott hazai gyümölcsökből készülő párlatokkal.

A bodzából készült pálinka ízét és illatát tekintve is rendkívül intenzív, fűszeres. Ízére a hamisítatlan, nyárias bodza jellemző, melyet édeskés, muskotályos utóíz követ. Kissé fanyar, azonban éppen annyira különleges, hogy általában az urak és a hölgyek egyaránt imádni szokták.

04

Gyömbér

Ki gondolta volna, hogy a gyömbér nem csak egy forró tea vagy egy ízletes kacsaleves elmaradhatatlan alkotóeleme lehet? Az intenzív ízű és illatú fűszernövényt a gasztronómia és a gyógyászat terén is rengeteg dologra használják, azonban az, hogy párlatot is készíthetünk belőle, sokak számára meglepő újdonság lehet.

Pedig a gyömbérből készült párlat olyan különleges élmény, melyet legalább egyszer mindenkinek érdemes megkóstolnia, aki rajong az exkluzív italokért.

Intenzív, citrusos jellegű, parfümös illat jellemzi. Ízében lágy, selymes, könnyen fogyasztható, enyhén kesernyés és csípős, amely még pikánsabbá teszi ezt az italt. Valódi ízbomba, mely igazán különleges élményt nyújt mindazok számára, akik szeretik a hétköznapinak cseppet sem mondható, különleges párlatokat.

05

5GYUMOLCS

ÉRVÉNYES: 2020.12.31
KUPONKÓD

Ha megtetszett valamelyik a pálinkáink közül, lehetőseget adunk, hogy 10% kedvezménnyel megvásárold a webáruházunkban. A kuponkód a bejegyzésünkben említett 5 fajta gyümölcspárlatra érvényes 2020.12.31-ig. Nem kell mást tenned, csak a kosárhoz érkezve érvényesíted a kuponkódot, és máris tied a kedvezmény!