5 íz, amivel feldobhatod a borongós, januári estéket

5 íz, amivel feldobhatod a borongós, januári estéket

Elkezdődött az új év, a télnek azonban még korántsem mondhatnánk, hogy vége. Még hosszú januári és februári éjszakák állnak előttünk a tavasz beköszöntéig, a hideg elűzésében azonban segíthet néhány pohárka különleges ital, mely nem csak a testet, de a szellemet is felmelegíti.

Most mutatunk öt olyan különleges pálinkát, melyek neked is segítenek abban, hogy a borongós estéket és hideg éjszakákat kellemesebbé és emlékezetesebbé varázsolhasd, akár egyedül, akár szeretteid körében!

Bársony Birs

A birsalma igazi őszi gyümölcs, melyből nagyon különleges, prémium pálinka készíthető. Az Árpád Bársony Birs pálinka illata a birsalmakompót muskotályos, fűszeres illatát idézi fel bennünk. Ízében a gyümölcsre is jellemző fanyarság jelenik meg. Citrusos, fűszeres, rendkívül jellegzetes ízű, exkluzív ital.

A Bársony Birs markáns, lendületes, fiatalos pálinka, mely a leghidegebb téli napokon is képes megadni a tavaszig tartó, kellő lendületet.

Érlelt Szilva

Igazi, hagyományos ízélmény, különleges, prémium minőségű pálinka formájában. Ez az Árpád aranyló színű szilvapálinkája, melyet a tökéletes ízélmény érdekében tölgyfa hordóban érleltünk. Valódi nemes ital, melynek ízében a vanília, a pörkölt mogyoró és csokoládé is felfedezhető.

Az Érlelt Szilvát főként azoknak ajánljuk, akik kedvelik a klasszikus, magyar pálinkákat, azonban egy kis csavarral, valami igazán különleges formáját is kipróbálnák a kedvelt, gyümölcsös ízeiknek.

Prémium Gyömbér párlat

A gyömbér intenzív illatú és ízű fűszernövény, melyet legtöbben pikáns ételek elkészítésére vagy forró italok ízesítésére használunk. Arról azonban már kevesebben hallottak, hogy igazán különleges, prémium minőségű párlatot is készíthetünk belőle.

Az Árpád pálinka gyömbérpárlata különleges ital, melynek illata intenzív, citrusos jellegű. Jellegzetesen friss, citromhéj és citromfű illatok jellemzik. Könnyed, légies, mégis igazán karakteres ital, melynek különlegesen pikáns íze képes a borongós, januári estéket is megfűszerezni.

Alma pálinka

Szereted a jól bevált, magyaros ízeket? Akkor az Árpád kisüsti almapálinkáját neked találták ki! Ez az ital egy igazi klasszikus, mely a forró fahéjas-almás sütemény ízével teszi emlékezetessé a téli estéket. Könnyen fogyasztható, édes ital, a háttérben némi fanyar ízvilággal megfűszerezve. Utóízében a piros almára jellemző fűszeresség, viaszosság bujkál.

Leginkább azoknak ajánljuk, akik a jól bevált, nosztalgikus ízeket kedvelik és szeretnék a hosszú, hideg téli estéket némi folyékony napfénnyel feldobni a mosolygós, piros almából készült, ízletes párlat formájában.


Valami igazán ütős, mégis ízletes és aromás itallal szeretnéd feldobni az újévet? Akkor bizony a legjobb helyen jársz!

Az Árpád Dupla Ágyas pálinkák leginkább azok kedvencei lesznek, akik a kellemes, édes ízélménnyel megáldott pálinkákat kedvelik. Dupla Ágyas kínálatunkban olyan párlatokat is találhatsz, melyek a gyümölcságynak köszönhetően magas alkoholtartalmuk ellenére is ízletesek, illatosak és igazán különlegesek.

A Dupla Ágyas Cigánymeggy például egy nem kevesebb, mint 60 fokos ital, melyben a cherry-s, bonbonos, magával ragadó ízvilág a latinos temperamentummal párosul. Telt, kerek, mindent betöltő meggy ízében tökéletesen párosul az aszalt, illetve friss gyümölcs zamata.