Az, hogy egy jó hangulatú disznótoron ne kerüljön elő néhány üveg pálinka, szinte teljesen elképzelhetetlen. Nem véletlenül, hiszen természetesen, mint sok minden másnak, ennek is megvan a maga hagyománya.
Régen a résztvevők egy disznóvágáson nem csak az emelkedett hangulat megteremtése miatt fogyasztottak pálinkát, hanem azért is, mert úgy gondolták, jó szerencsét hoz. Minél többször emelték a nap folyamán poharukat, annál valószínűbb volt az, hogy a vágása jövő évben is sikeres lesz.
Nem csoda tehát, hogy az estét általában zenés-táncos mulatság követte, és egy-egy disznótor valóságos ünnepnapnak számított, melyen a család apraja-nagyja egyaránt jelen volt. És habár mára a modernitás rányomta a bélyegét a disznóvágásra is, és a szokások rengeteget változtak, egy tor még ma is élményszámba megy.
Olyannyira, hogy korábban nagycsaládi események mára külföldi turistacsalogatónak számítanak, és a disznóölések köré csapatépítő élménytúrákat is szerveznek. Az ilyen események során belekóstolhatunk az igazi falusi élet hangulatába, és a finom toros ebéd vagy vacsora mellé kiváló minőségű gyümölcsből készült pálinkákat is kóstolhatunk.