Amikor egy ilyen kincs újraéled egy nemzet életében, annak a hívószónak nem lehet ellenállni, főleg akkor nem, ha egy hozzánk hasonló családba születik az ember, amelyben nem élet az élet pálinka nélkül, így családunk legfiatalabb felnőtt generációja, Nagy Árpád és Hegedűs Mónika, az Árpád Pálinka testvérpárosa 2008-ban úgy dönt, hogy magasabb szintre emelik a család addigi hobbiját, és a kis pálinkafőzdét átalakítják kereskedelmi pálinkafőzdévé. Így születik meg a ma ismert Árpád Pálinkatanya, amely egyben látványfőzde is.
„2008-ban jött el az a pillanat az életemben, amikor feladva addigi munkásságomat visszatértem a családi gyökerekhez és testvéremmel együtt úgy döntöttünk, hogy egymás munkáját támogatva, kiegészítve, inspirálva feltesszük életünket a családi szenvedélyre és létrehozzuk a saját kereskedelmi pálinkánkat. Ebben édesapám és édesanyám is támogattak bennünket, akik a mai napig ott állnak mellettünk és fogják a kezünket, hogy a legfinomabb pálinkák születhessenek meg az Árpád Pálinkafőzdében. Testvérem, Árpi, a mester a pálinkafőzésben, én pedig azért dolgozom nap, mint nap, hogy minél több magyar, valamint hazánk gasztronómiája iránt érdeklődő külföldi számára váljon elérhetővé ez a hungarikum.”
Hegedüs Mónika