Családunk számára ez nem csak egy munka, ez egy életforma, amelyben minden lehetőséget megragadunk annak terjesztésére. Épp ezért született az új weboldalunk is, amelyen külön szerepet szánunk az alapvető pálinka ismeretek bemutatására a Pálinka Akadémia-oldalon. Azok pedig, akik személyesen szeretnének megismerkedni velünk és többet tudni a pálinkáról vagy az otthoni pálinkafőzésben vagy a bérfőzésben kérnek segítséget, szívesen állunk rendelkezésükre az Árpád Pálinkatanyán, ahol Nagy Árpád főzőmester tárja fel az Árpád Pálinka titkos világát az érdeklődők előtt. Kóstolóprogramjaink is ennek a küldetésünknek a szellemében születtek meg.
Fontos ugyanakkor számunkra a békéscsabai régió támogatása is. Ezen a vidéken évszázadok óta terem szilva, amely híres páratlan zamatáról, minőségéről. 14 évvel ezelőtt telepítettünk hat hektárnyi szilvakertet, mivel célunk megőrizni, tovább vinni a békési szilvapálinkát, amely egy igazi hungarikum. Békéscsabai pálinkakészítőként kötelességünknek is érezzük ezt. Az Árpád Pálinka hírnevét is a szilvapálinkánk hozta meg elsőként, így erre különösen büszkék vagyunk.
Mivel minden gyümölcsöt, amelyből pálinkát készítünk, nem tudunk magunk megtermelni, így lehetőség szerint a nagy gonddal kiválasztott termesztőket igyekezzük megőrizni partnereink között, ezzel is szeretnénk segíteni a minőségi magyar gyümölcsök fennmaradását. A 2016 Ország Pálinkája például olyan piros Vilmos körtéből készült, amelyet hosszú évek óta ugyanarról a helyről vásárolunk. Jó kapcsolatot ápolunk a termelővel, és lehetőségünk van ellenőrizni és meghatározni a szedés időpontját is, amely meghatározó a pálinka későbbi minőségében.
A családi gyökerek és emberi kapcsolatok ápolása is fontos része életünknek, így az Árpád Manufaktúra bevételeinek egy részét a mezőmegyeri futball-csapat szponzorálására költjük. A családi vállalkozásban a mai napig aktívan dolgozó szüleink ugyanis itt születtek, s azok a fiatalok fociznak itt, akikkel együtt nőttünk fel.