Összes
Médiapiac.com
Körösök Völgye Naturpark
infotourism.info
HEK.hu
GOURMET guides
Csaba TV
Magyar Konyha
BEOL.hu
diningguide.hu
MÖOSZ
Hiradó.hu
válasz.hu
Agrotrend
Viharsarki Kanapé
Körös Hírcentrum
e-palinka.hu
Pálinkafőzés.com
Magyar Nemzet
nyhborozo.hu
welovebudapest.com
BrandTrend
magyarpalinkahaza.hu
agrarszektor.hu
hir6.hu
hirek.ma

Hódító

pálinka

A hazai piac meghódítása után végre esély látszik arra, hogy – a kezdeti nehézségeket legyőzve – nemzetközi sikereket is elérjen a magyar pálinka.
Magyarországon az elmúlt években komoly reneszánsza van a minőségi pálinkának. Szaporodnak a főzdék és a márkák, az ír kocsmák helyett a pálinkaházak (no meg a borbárok) vannak épp divatban, és rendeznek már évi két pálinkafesztivált is. (Tipp a blog törzsközönségének: kilátogatni leginkább csütörtökön érdemes, amikor az újdonságok felfedezését és a termelőkkel-forgalmazókkal folytatott eszmecserét még nem zavarja az ágyas mézes meggyet vedelő meg a minden korty pálinkát lájtkólával lekísérő… mondjuk így finoman… késői többség.)

Újra ország bajnok

az Árpád-pálinka

Magyarország Pálinkája 2016 évben az Árpád Prémium Piros Vilmos pálinka
A tavalyi és a 2012 évi sikert megismételve harmadjára is az ország Év legeredményesebb kereskedelmi pálinkafőzdéjévé választották az Árpád és Vadász Pálinkafőzdét.
Kedden, Budapesten, az Országházban, az idei Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny eredményhirdetésén Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter adta át a díjakat és gratulált cégünknek. A versenyen 51 kereskedelmi főzde nevezett, melyek közül az Árpád és Vadász Pálinkák kiemelkedően teljesítettek.

Felejthetetlen élmények

az Árpád Pálinkatanyán

Legyen reggel, dél vagy este, a békéscsabai Árpád Pálinkatanyára mindig érdemes betérni, s nem csak azért, mert 2012-ben ez lett az év pálinkafőzdéje.
A tanya egy igazi turisztikai központ, ahol természetesen finom főzetek készülnek, emellett pedig jó hangulat, házias ételek várják a kisebb, de a nagyobb látogató-csoportokat is.
Aki korán kel, az már reggel 7 órakor tiszteletét teheti a tanyán, ahol a reggeli programban a házias reggeli mellett jóféle pálinkákat lehet kóstolgatni.

Az Árpád pálinka

eredettörténete

A pálinkakészítés a minőségi alapanyagok felhasználása mellett, a hagyományok tiszteletéről is szól. Bátran kijelenthetjük, a pálinka egyike nemzeti kincseinknek, az Árpád pálinka pedig előkelő helyet foglal el a ranglistán. Ezen márka esetében a pálinka készítés öt generációra nyúlik vissza, így biztos lehet abban, hogy amit a poharából kortyolgat, azt szívvel-lélekkel, igazi szakértelemmel készítették el a pálinkafőző mesterek.

Gyümölcsös és

formabontó hungarikum

Mi más is lehetne, mint a pálinka, a magyar ember egyik kedvenc itala. A gyümölcsösség mind illatában, mind ízében nagy előny, sőt alapkövetelmény lenne, viszont a fomabontó külső nem mindegyik pálinkánkra jellemző. Ha gyümölcsös és különleges designnal is meg van áldva, akkor az nagy valószínűséggel Árpád pálinka lesz. Ezek a díjnyertes, prémium párlatok októberi pálinka vacsoraestünk főszereplői, és ha már reflektorfénybe kerülnek, illik őket annak rendje és módja szerint bemutatni. Ebben Hegedűs Mónika, az Árpád Pálinkaház egyik tulajdonosa és értékesítési vezetője volt a segítségünkre.

Árpád

pálinka

A békéscsabai Árpád pálinka terméke nyerte el a Magyarország idei legjobb pálinkája címet a 2016-os pálinka ország kóstolón, valamint az ország legeredményesebb pálinkafőzdének járó elismerést is megkapta.

A zsűri Magyarország idei legjobb pálinkájának címét egy békéscsabai pálinkafőzde prémium piros vilmoskörte pálinkájának ítélte.

Fejlesztések

a tőkétől a pincéig.

Miközben a borturizmus kifejezést már egy évtizede sem kellett magyarázni, pálinkás megfelelője még eléggé furcsán hangzott. Ezért határozták el tíz éve az ország délkeleti részén működő főzdék, hogy összefogva létrehozzák a békési szilvapálinkaút nevű kezdeményezést, természetesen a helyi, már akkor is eredetvédelmet élvező italra alapozva.

Az Árpád Pálinka

jó hírét viszi a városnak

A pálinkamese úgy kezdődött, hogy egyszer volt egy bérfőzde Békéscsabán, a mezőmegyeri úton. Apuka és anyuka, Nagy Árpád és felesége főzőmesterként üzemeltette a létesítményt. Aztán nőttek a gyerekek, Árpád és Mónika, és belecsöppentek a pálinkakészítés világába. Az ifjabb Nagy Árpád 20 éve, testvére, Mónika 10 esztendeje.

SZÉP, LASSÚ PÁLINKAFŐZÉS:

Árpád Pálinka

Az ország egyik legjobb pálinkájának nyomába eredtünk: kézi munkáról és automatizálásról, egykori bérfőzésről és egy saját márka felépítéséről, a régiek szokásairól és korunk női pálinkafogyasztásáról is szó esett Nagy Árpáddal, a békéscsabai Árpád Pálinkamanufaktúra egyik tulajdonosával és főzőmesterével.

Az Árpád Pálinka vilmoskörtéje

lett Békés Megye Pálinkája

A Békés Megyei Önkormányzat fontos feladata a megyében található hungarikumok népszerűsítése, nemzeti értékek gyűjtése, és nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy a megyei értékeket minél többen és minél többfelé megismerjék. E törekvésnek megfelelően a megyei önkormányzat 2015-ben egy új kezdeményezést indított útjára: minden évben Békés Megye Pálinkája címet adományozza egy pálinkafőzdének.

Fazekas:

sok és jóféle az idei pálinka

Kiváló minőségűek az idei pálinkák, és a mennyiség is csaknem kétszerese a tavalyinak az első fél év adatai alapján – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szombaton az MTI-nek a szombaton tartott kunadacsi III. Kolbász és Pálinkafesztivál alkalmából.

Pálinka narancsból

és medvehagymából?

„Ahhoz, hogy a magyar pálinka külföldön is sikeres legyen, nem elég a kiváló minőség” – vallja az idei évben Magyarország legjobb pálinkája címet elnyerő Kisrét Manufaktúra tulajdonosa, ifjabb Nagy Árpád.