Brindzás haluska, kiszelyleves vagy mozgócska, hagymás vér, cigányka és bobájka. Az elnevezések szinte életre kelnek és táncot lejtenek a szívünkben. A receptek a térség tradícióit közvetítik, méghozzá olyan kimondhatatlan erővel, mely letaglózza a kellően kíváncsi és nyitott érdeklődőket.
Langyos, nyári töltött káposzta, vagy csak egyszerűen odabökött töltött káposzta? Ha választani kéne, akkor a langyos nyári töltött káposztára szavaznánk, hiszen már a neve is beszél, érzéseket kelt és elvarázsol. Olyan emlékekre asszociálunk már csak a recept neve hallatán is, mely képzeletben fantasztikus helyekre repíthet el minket.
Éppen ebben rejlik a Csabai receptfüzet ereje. A térség energiája, tradíciói, történetei mind olyan ízekben összpontosulnak, melyeket te is átélhetsz. Számunkra a legfontosabb az értékek megőrzése és átadása, hiszen az igazán mély élmények megéléséhez nem szükséges feltétlenül tandem-ugrani.
Olyan minőségi időtöltésre hívunk, mely sokat hozzáad majd életszemléletedhez. Megnyitja előtted azt a világot, melyről lehetséges, hogy azt sem tudtad, hogy létezik, holott magyarként te is a része vagy. A receptfüzet természetesen a hungarikumnak nyilvánított kisüsti pálinkát is tartalmazza, ami a pazar fogások koronája. A pálinka gasztronómiai élményt nyújt és az itallal kiegészítve még élvezetesebbek az ételek.
A receptfüzetben sajmeggyből, szőlőből és fekete berkenyéből készült pálinkaajánlatok is vannak, de mégis a térségre jellemző szilvapálinka az, mely teljesen más dimenzióba helyezi az ízeket. A szilva kedveli a fekete földeket, a rekkenő alföldi meleget. Saját termesztésű, igazán szerető gyümölcsről van szó, amiből kiérződik az őszinteség.