Vigad a magyar, ha gól kerül a kapuba

Vigad a magyar, ha gól kerül a kapuba

Mi, emberek szeretjük a szórakozást, a megmérettetéseket. Szeretünk csapatba tartozni és együtt szurkolni, együtt örülni és ha úgy adódik, együtt búslakodni. Az idei foci EB az egész világot lázban tartja és jó indok új közösségek épülésére. Hogy jobban át tudd élni az EB elsöprő hangulatát, összegyűjtöttük pár résztvevő ország nemzeti italát. Ők ezzel koccintanak. Természetesen mi is készültünk egy kis meglepetéssel a meccsek idejére, hogy igazán élménydús perceket élhess át barátaid körében.

Magyarország

Szeretett hazánkról mindenki máshogy vélekedik, de a világ szemében általánosságban kreatív, furfangos és különleges nemzet vagyunk. A magyar ember érdekes módon képes panaszkodva mulatni. A régmúlt sikereit a mai napig ünnepeljük, de az is biztos, hogy kitartunk elveink mellett. Szeretjük a futballt és a jó italokat, nem véletlen, hogy nemzeti öntudatunk és a pálinka nagyban hasonlít egymásra.

A minőségi pálinka finom és sokféle ízével mindig képes meglepni azt, aki fogyasztja. A pálinka a legmagasabb alkoholtartalommal bíró nemzeti italok között van, amt nem bánunk, ha fájdalomcsillapításra van szükségünk a meccs nézése közben.

Portugália

A futball Portugália legnépszerűbb sportja, aminek nagy történelme van az országban. A portugál diákok és kereskedők Angliából hazatérve kezdték el népszerűsíteni a labdarúgást. Az első szervezett meccsre pedig 1875 tájékán került sor. Kezdetben kisebb klubok jöttek létre a falvak között, majd országszerte is sor került a tornákra. Ma már világszinten számos kupát és győzelmet tudhatnak magukénak, valamint 11 elnyert trófeával büszkélkedhetnek.

A portugáloknak mindig volt okuk ünnepelni, ezért is csinálják olyan jól. A mediterrán, vendégszerető portugálok egymás nyakába kapaszkodva szurkolnak és ha gólt lőnek, lelkesen ölelkeznek. Együtt koccintanak a tradicionális Beirao likőrrel, aminek 22%-os alkoholtartalma legtöbbjüknek meg se kottyan. (Legalábbis az első pár kör.)

Az ital receptje ma is ipari titok, megalkotója J. Carranca Redondo volt. A világ számos pontjáról származó gyógynövény és különböző magok kettős desztillálásával készül. Eleinte gyomortáji fájdalmak kezelésére gyártották, bár szerintünk ugyanolyan jól enyhíti a fájdalmat egy kapott gól esetén is.

Németország

Ha Németországra gondolunk, a hegyek tetején vagy vízesésekkel tarkított sűrű erdőkben magasodó kastélyok ugranak be először. Hófödte hegyek zöld rétek és szőlővel borított medrek jelentik Németországot. A táj épp olyan, akárcsak a képeslapok elbűvölő képein. Az ország szinonimája egyértelműen a stabilitás és megbízhatóság.

Ez jellemző a Bundesligára, és úgy a német futball egészére is. A kissé hideg, összetartó németek magabiztosan hisznek a győzelemben, de arcukon nem sok érzelem felfedezhető. Ők nem az ölelkezős fajták, onnan tudhatod, hogy valami történt, hogy csörrennek a söröskorsók. A németek nemzeti itala a pilsen típusú világos sör, de ez is régiónként változik. Gyakran keverik limonádéval, ezt nevezik Alsternek vagy Északon Radlernek.

Spanyolország

Egy újabb mediterrán, színekkel teli, kulturális országról beszélünk, mely az Ibériai-félsziget mintegy 85%-át foglalja el, amin Portugáliával osztozik. Spanyolország híres a futball iránti szeretetéről, az országban szinte minden korosztály követi a vele kapcsolatos sporteseményeket. A Spanyol Királyi Labdarúgószövetség lehetővé tette a spanyol futball belépését a FIFA-ba és rengeteg sikeres mérkőzést tudhatnak magukénak.

Hogy milyenek a Spanyolok? Szívvel játszanak, megélik az érzelmeiket. A szurkolók gyakran feszült figyelemmel kísérik a meccseket, néha pedig mélyenszántó beszélgetésbe keverednek egy ismeretlennel. A spanyolok lazák és a mának élnek, kiélvezik az élet minden cseppjét. Éppen ezért híres nemzeti italuk a Sidra, mely egy csupán 2-8%-os alkohol tartalmú almabor.

A spanyolok sokáig szeretnék jólérezni magukat, ezért hosszan és egész este fogyaszthatják a zamatos italt. Ha gólt lőnek, a kocsmában a csapos felugrik az asztalra és igyekszik minél magasabbról kitölteni a nedűt a vendégeknek. Cseppet sem zavarja őket, ha már mindenki úszik az alkoholban, számukra a lényeg az érzések intenzív megélése.

Hollandia

Hollandia igazán befogadó nemzet és tudni kell róluk, hogy vadállat módjára képesek szórakozni. Imádják a fesztiválokat, az összejöveteleket, az eseményeket. Ők azok, akik gondolkodás nélkül nekiállnak grillezni egy nagyváros közepén lévő parkban. Visznek magukkal asztalt, széket, grillsütőt és gázpalackot, a kocsi pedig nyitott ajtókkal szolgáltatja a zenét.

Imádnak szórakozni, élni és persze talpig narancssárgába öltözni, a királynő születésnapján. A holland foci mondhatni imádni való és szórakoztató, az ország egyébként tíz FIFA kupán vett részt és háromszor került a döntőbe. Az EB alatt az összes bolt és üzlet narancssárga kiegészítőkkel van tele, még az idősebb korosztály is narancsszínű zoknikban villogtatja a bokáját.

Ezzel fejezik ki igen erős, nemzeti öntudatukat. Őket nem érdekli, ha esik, ha fúj, jól érzik magukat és a mának élnek. Bár, ha jól belegondolunk, ebben nagy segítségükre van nemzeti italuk, a Jenever is. A hollandok egymás nyakába borulva koccintanak ezzel a malátázott gabonából, borókabogyóval együtt főzött, égetett szesszel. Ha gól kapnak, a biztonság kedvéért duplán isznak.

Hosszan írhatnánk még a sikkes Franciák Pastis elnevetésű likőrjéről, a tüzes olaszok grappájáról, a tisztaszívű Dánok Gammel Danskjáról, vagy a pontos angolok Whiskyjéről. Számunkra a pálinka megtestesíti mindazt, amit élő ember megkívánhat kulináris élvezetként. Ha a közös meccsnézéseket te is megkoronáznád egy kis prémium lelkesítővel, akkor figyelmedbe ajánljuk webshopunkat.