Az egyik verseny volt az, aminek – többek között – az Árpád pálinka is a támogatója volt. Készültek is italok Irsaival, Fekete Cseresznyével és egy koktélba még a Novum Szilva Eszencia is belekerült!
K: Változnak a pálinkák is. A pálinka alapú koktélok milyen irányba haladnak?
V: Sajnos még mindig elég kevés helyen használják a pálinkákat koktél alapanyagként, de látni a változást, mert egyre több cég és bartender fektet bele pénzt és energiát, hogy ilyen mód is kialakuljon a kultúrája a pálinkafogyasztásnak. Természetesen arra is szükség van, hogy kevert italként ne elnyomni próbáljuk a pálinka ízét, hanem éppen ellenkezőleg kiemeljük azt! Ehhez viszont ismernünk kell a különböző alapanyagokból kézült párlatok fajtákra jellemző karaktereit is.
K: Elfogadják a prémium pálinkák kedvelői a gondolatot, hogy koktélalapként tekintsenek az italra? (vagy inkább konzervatívabb hozzáállás a jellemző)?
V: Mindig is lesz egy réteg, akik magában szeretik fogyasztani a pálinkákat (sőt, vannak olyan tételek, amiket én is úgy ajánlanék elsősorban), de aki elég nyitott és jó helyen, jó minőségű pálinkakoktélokat kóstol majd, az rájön arra, hogy nem földtől elrugaszkodott dolog az, ha kiegészítjük ezzel-azzal a gyümölcspárlatokat!
K: Hogyan született meg az Árpád pálinka Spritz?
V: Kis Szilveszter régi kollegám keresett meg még korábban, hogy szeretnének néhány meleg italt csinálni télire az Árpád pálinkával, amik könnyen elkészíthetőek, széles körben elérhető alapanyagokkal. Akkor összeültünk párszor a GoodSpirit Barban – ahol dolgozom – és lekóstoltunk néhány variációt, mire megtaláltunk 4 olyan italt, amik kellően változatosak, de mindenki találhat magának köztük szerethetőt.