Ezekből a gyümölcsökből készül a legjobb ágyas pálinka

Ezekből a gyümölcsökből készül a legjobb ágyas pálinka

Az ágyas pálinka gyümölcságyon érlelt pálinka, mely kellemes, édeskés ízvilága miatt sokak kedvence. Nevét a gyümölcságyról kapta, melyen a párlatot legalább 3 hónapig érlelik.

Abban az esetben ugyanis, ha érett vagy aszalt gyümölcsöt teszünk a pálinkába, akkor az ital kioldja a gyümölcsben lévő aromaanyagokat és gyümölcscukrot, ezzel garantálva a tökéletes, erőteljes ízélményt.

Az ágyas pálinkát főként azoknak ajánljuk, akik édes, gyümölcsös aromájú párlatot szeretnének fogyasztani.

Mit jelent a Dupla Ágyas Pálinka?

Az Árpád Dupla Ágyas Pálinkák különleges italok, melyek nevüket az előállítási eljárásnak köszönhetik. A folyamat során az alap pálinkát kétféle pálinka házasításából nyerjük. A házasítást követően a 80% alkoholtartalmú alap pálinkát külön-külön kétféle gyümölcságyon érleljük minimum 12 hónapig.

A Dupla Ágyas pálinkák meghatározó színét, ízét, édességét a gyümölcsökből kivonatolt alkotóknak köszönheti, amely évjáratonként eltérő lehet. Az Árpád Pálinka kínálatában az enyhébb, 40%-os alkoholtartalmú Dupla Ágyas Pálinkák mellett az igazán erős, mégis ízletes, aromás, 60%-os párlatok is megtalálhatók.

Körte

A körte édes ízéről és magas cukortartalmáról ismert gyümölcs, melynek különböző fajtáiból kiváló, karakteres pálinka készíthető. Ha a kész párlatot gyümölcságyon érleljük, igazán különleges, mégis kiemelkedő íz- és illatélménnyel megáldott italt kapunk végeredményként.

Az Árpád Dupla Ágyas körtepálinka elragadóan mély, intenzíven gyümölcsös illatú ital, melynek ízében a friss Vilmoskörte, lendületes zamata mellett az aszalt gyümölcs selymesen simogató, édes bájossága egyaránt felfedezhető.

Szilva

A szilva szintén olyan gyümölcs, melyből ősidők óta készítenek pálinkát, nem véletlenül. Magas cukortartalma mellett jellegzetes, karakteres íze is tökéletes alapanyaggá teszi erre a feladatra.

Dupla Ágyas Szilva pálinkánk egy kellemesen fűszeres, vaníliás aromával, valamint nagyon intenzív virágillatokkal indító ital. Különleges ismertetőjegye, hogy friss és aszalt gyümölcs ágyon érleltük, annak érdekében, hogy az ízélmény a magas (60%) alkoholtartalom ellenére is tökéletes legyen.

Határozott, gyümölcsös ital, melynek ízében a krémes aszalt szilva dominál, és mindazok számára ajánlott, akik igazán autentikus, mégis különleges és izgalmas pálinka-élményre vágynak!

Cigánymeggy

A cigánymeggy régi magyar meggyfajta, melyből a mesterek már hosszú évtizedek óta főznek zamatos pálinkát. Édeskés ízének köszönhetően tökéletesen alkalmas arra, hogy kellemes ízű és illatú ágyas pálinkát készítsünk belőle.

Dupla Ágyas cigánymeggy pálinkánk igazi temperamentumos, fiatalos ital. Telt, kerek, mindent betöltő meggy íz jellemzi, melyben az aszalt, illetve friss meggy zamata tökéletes párost alkot.

Kajszibarack

Ki nem szeretné nagymamáink házi baracklekvárjának semmivel sem összetéveszthető citrusos illatát? A kajszibarackból azonban nem csak isteni finom lekvár, de ágyas párlat is készíthető, melynek aromája ezt jellegzetes, semmihez sem hasonlítható, lekváros édességet idézi.

Dupla Ágyas kajszibarack pálinkánk fűszeres, gyümölcsös, végtelenül barackos ital. Ízében az aszalt gyümölcsökre jellemző krémes édesség fedezhető fel, és a mély barackos zamat teszi hosszú percekig élvezhetővé.

Önmagában fogyasztva desszert után, vagy akár desszertként is ajánlott. Mindazok számára, akiknek hiányzik a nagymama lekvárja, vagy épp csak valami igazán lehengerlő, gyümölcsös élményre vágynak.