Pálinkatanya látogatás és kóstoló

pálinkatanya
látogatás

egy tradicionális pálinkafőzde

Pálinka iránti szenvedélyünk abban is megnyilvánul, hogy mi mindenkit szívesen látunk a békéscsabai pálinkafőzdénkben, aki a pálinkát szereti, vagy csak épp szeretne többet tudni róla, kicsit belekóstolna a mi világunkba. 2008-ban, amikor elkezdtük újjáépíteni a Pálinkatanyánkat, arról álmodtunk, hogy legyen egy olyan hely, ahol a pálinka rajongói vagy a pálinka iránt érdeklődők személyesen is betekinthetnek egy modern pálinkafőzdébe, kóstolhatnak és tanulhatnak a pálinkakészítés rejtelmeiről. Mindezt a tájhoz illő, korhű környezetben, családunk szeretetteljes vendéglátásában, kiemelve Békéscsaba különlegességét, az őshonos magyar szilvatermesztésre épülő békéscsabai szilvapálinka népszerűsítésével.

Pálinkatanyánk elérhetősége:
H-5600 Békéscsaba, Kisrét tanya 92/2.
Tel: 66-325-859, +36 70 429 7228
Kóstoló programhoz ajánlat kérés az ertekesites@arpadpalinka.hu email címen!

Pálinkakóstoló
PROGRAM

Üzemlátogatással egybekötött ismertető az Árpád Pálinka világáról

  • Vendégeink megismerkednek manufaktúránk történetével, márkanevünk eredetével
  • Áttekintjük pálinkafőzés folyamatát a gyümölcstől a palackozásig – bemutatjuk, hogy miben tér el a mi pálinkakészítés filozófiánk a megszokottól – (csak Kis és Nagy kóstolónál)
  • Bemutatjuk alkalmazott technológiáinkat, a kisüsti és oszlopos főzési módszert
  • Beszélünk a pálinkafajták, eredetvédett pálinkákról, megismerkedünk a pálinkakultúra történetével-  (csak Kis és Nagy kóstolónál)
  • Feltárjuk a pálinkafogyasztás kulináris hátterét és elmondjuk, mi hogyan javasoljuk a finom pálinka fogyasztását, mely ételekhez kínáljuk őket
  • Bemutatjuk a helyes pálinka kóstolás kellékeit és menetét
  • Elmondjuk, hogyan folynak le a neves pálinkaversenyek és mit jelentenek az elnyerhető díjak – (csak Kis és Nagy kóstolónál)

Pálinkakóstoló program minimum létszáma: munkaidőben (munkanapokon 8.00-16.00 óráig) minimum 4 fő, munkaidőn kívül minimum 6 fő
Pálinkakóstoló időtartama változó a kóstolótól függően.
Helyszíni azonnali vásárlási kedvezmény: -10% vagy -10% kupon a web shop vásárláshoz december 31-ig.

Mini Kóstoló
2.990 Ft/fő

3 x 2 cl pálinka kóstolása

  • 3 x 2 cl díjnyertes pálinka kóstolása
  • Pálinkafőzde bemutatása
  • Szóda víz
  • Max. 1 óra
01

Kis Kóstoló
4.590 Ft/fő

5 x 2 cl pálinka kóstolása

  • 5 x 2 cl díjnyertes pálinka kóstolása
  • Pálinkafőzde bemutatása
  • Szóda víz
  • Max. 1,5 óra
02

Nagy Kóstoló
6.990 Ft/fő

10 x 2 cl pálinka kóstolása

  • 10 x 2 cl díjnyertes pálinka kóstolása
  • Pálinkafőzde bemutatása
  • Szóda víz
  • Max. 2,5 óra
03

TOVÁBBI PÁLINKÁK
Szabadon választható

700 Ft/2 cl, 1400 Ft/4cl

TOVÁBBI ÉTELEK
Szabadon választható

Falatkák, tál és meleg étel

Tepertős és Sajtos pogácsa
1200 Ft/tányér

1 tányér - 12 pogácsát tartalmaz

Tepertőkrémes falatkák
800 Ft/tányér

1 tányér - 9-10 falatkát tartalmaz

Kolbászos falatkák
800 Ft/tányér

1 tányér - 9-10 falatkát tartalmaz

Zsíros kenyér
400 Ft/tányér

1 tányér - 2 szelet zsíroskenyeret tartalmaz

Gourmet kóstoló
2.400 Ft/tányér

1 tányér - szalonnát, kolbászt, tepertőkrémet, zöldséget és kenyeret tartalmaz

Gourmet tál
12990 ft/tál

4-6 főre ajánlott - Békéscsabára jellemző, helyi termelők finomságait tartalmazó bőséges hidegtál (szalonna, édes csabai kolbász, csípős csabai kolbász, sonka tepertőkrém, sajt, zöldségek, kenyér)

Meleg étel
Szabadon választható

minimum 12 fő esetén rendelhető

  • Csorba leves -900 Ft.
  • Gyöngytyúk leves- 1100Ft.
  • Sült kacsacomb és kacsamell hagymás törtburgonyával, gyümölcsös párolt lilakáposzta krémmel – 4.300 Ft.
  • Sült csülök, hagymás törtburgonyával és sült hagymával – 3.200 Ft.
  • Rostonsült csirkemell almával és burgonyafánkkal – 2950 Ft.
  • Grillezett házi sajtok, grill zöldségekkel, céklapürével – 2.790 Ft.
Az ételek a békéscsabai Hargita Kisvendéglőből kerülnek kiszállítása.

Házi szörp
790Ft/1 liter

meggy és bodza

csabai

Azon kedves vendégeinknek, akik a pálinkatanya látogatásán túl két vagy akár több napra látogatnak hozzánk nem fognak csalódni, hiszen számos kulturális és turisztikai program, illetve látnivaló szerezhet további élményeket.

A város méltán híres gasztronómiai különlegességeiről és rendezvényeiről, például a hungarikumnak számító csabai kolbászról és az erre alapozott fesztiválról (csabaikolbaszfesztival.hu). Természeti látnivalók közül többek között főleg a Körös folyók közelsége kiváló programlehetőségeket kínál. A város Gyógy- és Strandfürdője szintén az Árpád-nevet viseli (www.arpadfurdo.hu), amelynek közelében található országunk egyik leghíresebb festője, Munkácsy Mihály emlékháza, és műveiből egy állandóan változó kiállítás. Kulturális szempontból érdemes jegyet vásárolni a kiváló Jókai Színház egyik előadására vagy megtekinteni a Szlovák tájházat.

További programlehetőségek a teljesség igénye nélkül a www.bekescsaba.hu weboldalon érhetők el, de látogatóinknak szívesen nyújtunk segítséget személyesen is.

korhű

Az Árpád Pálinkák 2011 tavaszától korhű, mégis modern és kényelmes környezetben adnak otthont a pálinkaturizmus kedvelői számára. A hagyományos podsztyenás (jellegzetes szlovák előtornác) pálinkaház hideg „pálinka-korcsolyákkal”, grillezéssel, bográcsozással várja a zamatos és különleges díjnyertes pálinkák kedvelőit. Nagy Árpád főzőmesterünk örömmel avatja be a látogatókat a pálinka lepárlás fortélyaiba a patinás rézüstök és kígyózó rézcsövek társaságában, melyet a száraz elmélet feloldásaként pálinkától nedves torkok követnek majd a teljes pálinka választéknak, és a kereskedelemben nem kapható, ritka pálinkáknak otthont adó Árpád Pálinkatanyán. Célunk bemutatni a pálinkafőzés szépségét, mely emberi közelségbe hozza e szép hagyomány misztikumát, és természetesen a főzőmester felügyeletével, akár saját pálinkánkat is lefőzhetjük.

Napjainkra az álmaink megvalósulása mellett sikerült számos díjat is elnyernünk – köztük az év pálinkafőzdéje (2012., 2015., 2016.) és a 2016. Ország Pálinkája elismeréseket is.