fbpx

Pálinkatanya

pálinkatanya
látogatás

egy tradicionális pálinkafőzde

Pálinka iránti szenvedélyünk abban is megnyilvánul, hogy mi mindenkit szívesen látunk a békéscsabai pálinkafőzdénkben, aki a pálinkát szereti, vagy csak épp szeretne többet tudni róla, kicsit belekóstolna a mi világunkba. 2008-ban, amikor elkezdtük újjáépíteni a Pálinkatanyánkat, arról álmodtunk, hogy legyen egy olyan hely, ahol a pálinka rajongói vagy a pálinka iránt érdeklődők személyesen is betekinthetnek egy modern pálinkafőzdében, majd Árpi főzőmesterünk vezetésével kóstolhatnak, és tanulhatnak a pálinkakészítés rejtelmeiről. Mindezt a tájhoz illő, korhű környezetben, családunk szeretetteljes vendéglátásában, kiemelve Békéscsaba különlegességét, az őshonos magyar szilvatermesztésre épülő békéscsabai szilvapálinka népszerűsítésével.

Pálinkatanyánk elérhetősége:
H-5600 Békéscsaba, Kisrét tanya 92/2.
Tel: 66-325-859, +36 70 429 7228
Kóstoló programhoz ajánlat kérés az ertekesites@arpadpalinka.hu email címen!

kóstoló

Pálinkatanyánkon egyedi személyekre vagy csoportokra szabott kóstolókkal várjuk vendégeinket, kérje ajánlatunkat az ertekesites@arpadpalinka.hu email címen!
A pálinkakóstoló programja:

  • Vendégeink megismerkednek manufaktúránk történetével, márkanevünk eredetével.
  • Áttekintjük pálinkafőzés folyamatát a gyümölcstől a palackozásig – bemutatjuk, hogy miben tér el a mi pálinkakészítés filozófiánk a megszokottól.
  • Bemutatjuk alkalmazott technológiáinkat, a kisüsti és oszlopos főzési módszert.
  • Beszélünk a pálinkafajták, eredetvédett pálinkákról, megismerkedünk a pálinkakultúra történetével.
  • Feltárjuk a pálinkafogyasztás kulináris hátterét és elmondjuk, mi hogyan javasoljuk a finom pálinka fogyasztását, mely ételekhez kínáljuk őket.
  • Bemutatjuk a helyes pálinkakóstolás kellékeit és menetét.
  • Elmondjuk, hogyan zajlanak a neves pálinkaversenyek és mit jelentenek az elnyerhető díjak.
  • Kötetlenül beszélgethetünk Ifj. Nagy Árpád főzőmesterrel, aki féltett titkaiba is beavatja a látogatókat.
korhű

Az Árpád Pálinkák 2011 tavaszától korhű, mégis modern és kényelmes környezetben adnak otthont a pálinkaturizmus kedvelői számára. A hagyományos podsztyenás (jellegzetes békéscsabai előtornác) pálinkaház hideg „pálinka-korcsolyákkal”, grillezéssel, bográcsozással várja a zamatos és különleges díjnyertes pálinkák kedvelőit. Nagy Árpád főzőmesterünk örömmel avatja be a látogatókat a pálinka lepárlás fortélyaiba a patinás rézüstök és kígyózó rézcsövek társaságában, melyet a száraz elmélet feloldásaként pálinkától nedves torkok követnek majd a teljes pálinka választéknak, és a kereskedelemben nem kapható, ritka pálinkáknak otthont adó Árpád Pálinkatanyán. Célunk bemutatni a pálinkafőzés szépségét, mely emberi közelségbe hozza e szép hagyomány misztikumát, és természetesen a főzőmester felügyeletével, akár saját pálinkánkat is lefőzhetjük.

Napjainkra az álmaink megvalósulása mellett sikerült számos díjat is elnyernünk – köztük az év pálinkafőzdéje (2012., 2015., 2016.) és a 2016. Ország Pálinkája elismeréseket is.

csabai

Azon kedves vendégeinknek, akik a pálinkatanya látogatásán túl két vagy akár több napra látogatnak hozzánk nem fognak csalódni, hiszen számos kulturális és turisztikai program, illetve látnivaló szerezhet további élményeket.

A város méltán híres gasztronómiai különlegességeiről és rendezvényeiről, például a hungarikumnak számító csabai kolbászról és az erre alapozott fesztiválról (csabaikolbaszfesztival.hu). Természeti látnivalók közül többek között főleg a Körös folyók közelsége kiváló programlehetőségeket kínál. A város Gyógy- és Strandfürdője szintén az Árpád-nevet viseli (www.arpadfurdo.hu), amelynek közelében található országunk egyik leghíresebb festője, Munkácsy Mihály emlékháza, és műveiből egy állandóan változó kiállítás. Kulturális szempontból érdemes jegyet vásárolni a kiváló Jókai Színház egyik előadására vagy megtekinteni a Szlovák tájházat.

További programlehetőségek a teljesség igénye nélkül a www.bekescsaba.hu weboldalon érhetők el, de látogatóinknak szívesen nyújtunk segítséget személyesen is.