Árpád grog

ÁRPÁD PÁLINKA GROG
Pálinka ahogyan még nem kóstoltad!

Vannak téli napok amikor nem elegendő a tiszta pálinka lélekmelegítő hatása és könnyen elcsábíthatóak vagyunk egy forró, bódító italra. Ezért úgy gondoltuk, hogy készítünk valami ujjat, valami mást, de mégis egy tradicionális meleg italt az ágyas pálinkáinkból. A grog lényegében egy cukrozott, fűszerezett szeszes italt takar, amit forró vízzel öntenek fel, a szesz lehet benne whisky, gin, de legfőképpen rum. Az ital eredete a XVIII. századra nyúlik vissza, amikor a brit tengerészek napi rumadagját vízzel hígították, mivel a tömény alkoholtól használhatatlanná váltak. A grog különösen Angliában, Észak-Amerikában és Észak-Európában kedvelt, nálunk kevésbé ismerik, holott kitűnő lélekmelegítő.

Az Árpád Pálinka Grogok alapanyagai manufaktúránk saját fejlesztésű ágyas pálinkái, melyek különösen gyümölcsösek, ízük kerek, bársonyos a több hónapig tartó ágyazásnak köszönhetően. Az italok receptjeit és elkészítése Schök Norbert bártender álmodta meg.

01

DUPLA 60
KÖRTE

Dupla Ágyas Körte pálinka
Citromlé
Mandula szirup
Almalé
Forró víz
Dash angostura
Szegfűszeg, fahéj

02

DUPLA 60
SZILVA

Dupla Ágyas Szilva pálinka
Citromlé
Vanília szirup
Egész bors összetörve, csillagánizs, fahéj, szegfűszeg
Cranberry lé
Forró víz

03

DUPLA 60
BARACK

Dupla Ágyas Barack pálinka
Citromlé
Barackpüré vagy baracklekvár
Vanília szirup
Csillagánizs, szegfűszeg, fahéj
Alma lé
Forró víz

04

DUPLA 60
MEGGY

Dupla Ágyas Cigánymeggy Pálinka
Cukorszirup
Menta levél, friss gyömbér karika
Cranberry lé
Forró víz

05