Vannak téli napok amikor nem elegendő a tiszta pálinka lélekmelegítő hatása és könnyen elcsábíthatóak vagyunk egy forró, bódító italra. Ezért úgy gondoltuk, hogy készítünk valami ujjat, valami mást, de mégis egy tradicionális meleg italt az ágyas pálinkáinkból. A grog lényegében egy cukrozott, fűszerezett szeszes italt takar, amit forró vízzel öntenek fel, a szesz lehet benne whisky, gin, de legfőképpen rum. Az ital eredete a XVIII. századra nyúlik vissza, amikor a brit tengerészek napi rumadagját vízzel hígították, mivel a tömény alkoholtól használhatatlanná váltak. A grog különösen Angliában, Észak-Amerikában és Észak-Európában kedvelt, nálunk kevésbé ismerik, holott kitűnő lélekmelegítő.
Az Árpád Pálinka Grogok alapanyagai manufaktúránk saját fejlesztésű ágyas pálinkái, melyek különösen gyümölcsösek, ízük kerek, bársonyos a több hónapig tartó ágyazásnak köszönhetően. Az italok receptjeit és elkészítése Schök Norbert bártender álmodta meg.