A pálinka készítés

titkai

Főzőmesterünk válaszol
Itt a válasz. Mire? A kérdésre, amit bérfőzetőként mindig is meg szeretett volna kérdezni a pálinkafőző mestertől, de még sosem volt rá alkalma. Végighaladunk egy úton a gyümölcsfától a pálinkakóstolásig. Praktikák, innováció, elkerülhető hibák, betartandó jó tanácsok Nagy Árpádtól, ahogyan ő tollba mondta. KERT ÉS GYÜMÖLCS Aki most kezdene ehhez hozzá: már a fák ültetésénél úgy kell gondolkodnia, hogy mondjuk cseresznyéből is egy kisüst, azaz 200 kiló megteremjen egyszerre. Ha több fajtát szeretnénk (azonos gyümölcsből), akkor is úgy válasszunk, hogy az érési idők közel legyenek egymáshoz. Egy hétnél több lehetőleg ne legyen köztük. A kiskerti gyümölcsös gazdáknak az ...

Árpád pálinka

Spritz

Magyar Bartender Szövetség
Az Árpád pálinka Spritz kifejlesztésében nem kisebb név segédkezett, mint Schök Norbert, akire sokan Magyarország No.1 bartendereként tekintenek. A Magyar Bartender Szövetség elnökét az Árpád pálinka által is támogatott Bartender verseny után kérdeztük. K: Magyarországon merre halad a barteneder szakma, mik a legjellemzőbb irányok? V: Ahogyan itt a versenyen is látható volt két irányzatban versengenek a résztvevők. A klasszikus és a flair baretenderek (az utóbbiak azok, akik látványos trükkökkel és mozdulatokkal készítik a koktélokat) minden évben összemérik tudásukat a Bartender Szövetség rendezésében. A győztesek (egy klasszikus és egy flair bartender) az azévi világbajnokságra kvalifi ...

ÁRPÁD

PÁLINKAFŐZDE

ÍGY KÉSZÜL AZ ÁRPÁD PÁLINKA
Ezen az oldalon virtuálisan betekintünk az Árpád Pálinkafőzdébe, és eláruljuk, hogyan készítjük a pálinkát. A jó pálinka készítésének fontos alapkövei az Árpád Pálinka módszere alapján a következők: Kiváló minőségű gyümölcs: kizárólag teljesen ép, érett, friss gyümölcsöt használunk fel, a földről felszedett hibás gyümölcsből jó pálinka nem készülhet. Minden párlathoz a legízletesebb gyümölcsfajtát használjuk fel. Például, amikor körte pálinkáról beszélünk, nálunk csakis a Vilmos körte jöhet szóba. A gyümölcsöket kézzel válogatjuk, A csonthéjasokat kimagozzuk, az almatermésűeket ledaráljuk, a bogyósokat passzírozzuk. ...

AZ ÁRPÁD

PÁLINKÁRÓL

A 2008-as év mérföldkő a valódi pálinka életében
A 2008-as év mérföldkő a valódi pálinka életében és így a mi családunk történetében is. Magyarország felismeri ennek a nemzeti kincsnek a jelentőségét és kezdetét veszi a pálinka igazi forradalma. A valódi pálinka Magyarország területén termett gyümölcsből, erjesztéssel készült gyümölcscefre lepárlásával nyerhető párlatot jelent, amelynek elkészítésénél tilos a cefre cukortartalmát egyéb cukorral javítani, nem adható hozzá aromaanyag, hígított alkohol és nem lehet ízesíteni, színezni, édesíteni. Alkoholfoka pedig legalább 37,5 %, legfeljebb 86 % (térfogatát tekintve, azaz V/V). A pálinka oly módon ejti rabul a gyümölcsök ízeit, amelyre semmilyen más ital nem képes. Illata i ...