Már a címet hallva is összefut a nyál a szánkban, hiszen a lekvárokat számtalan módon használhatjuk fel. Szinte minden étel elbír egy kis lekvárt, főképp, ha pálinka is szerepel a képletben. Ez a recept a gyümölcsök összhangját hirdeti, az összes karakter és íz egyesül, amit a közkedvelt barack kínálhat.
Hozzávalók:
Válaszd ki a legszebb barackokat a piacon, magozd ki, majd mosd meg őket. Nyomkodd össze egy nagy edényben, öntsd hozzá az összes cukrot majd hagyd pihenni legalább 24 órán keresztül, néha keverd meg, hogy a cukor olvadjon.
Másnap öntsd fazékba a barackot majd főzd egy órán át, ezután elkezd majd sűrűsödni, összeállni. Ekkor add hozzá a citromlevet és a pálinkát. Töltsd tiszta üvegekbe az elkészült lekvárt, zárd le a tetejüket majd 10 percig hagyd fejjel lefelé állni őket. Ha letelt az idő, fordítsd vissza az üvegeket, hagyd teljesen kihűlni és már mehetnek is spájzba, vagy a süteménybe.