Krisztián elmondása szerint a Curiositas receptjének megalkotása is sok kísérletezést igénylő, kreatív folyamat eredménye. A recept leadása előtt már hosszú hetek óta tervezett, álmodott, rajzolt és kísérletezett. Az egyik legfőbb cél ugyanis egy izgalmas, modern, mégis jellegzetesen magyaros jegyekkel rendelkező torta megalkotása volt.
Éppen ezért a Curiositas több rétegből épül fel, a tökéletes összhangot pedig a különböző textúrák és ízek harmóniája teremti meg. Elég egyetlen harapás, és az ember máris érzi, hogy nem hétköznapi ízvilággal van dolga.
A tortát egy mandulás piskóta, egy mogyorós, ropogós réteg és egy mandula mousse alkotja. A zseléréteg karakterét a birsalma-püré, a kompót és a pálinka harmóniája adja, melyek közül mindhárom összetevő fontos szerepet játszik az ízek harmóniájának megteremtésében.
Az alapanyagok válogatása során a legfőbb szempontot a minőség jelentette, azonban a verseny szabályaira is oda kellett figyelni. Három fő szabály, hogy az adott tortának valamilyen formában kötődnie kell Magyarországhoz és természetesen csak olyan recept indulhat a versenyen, mely a korábbi években még nem szerepelt.
A birsalma tökéletes választásnak tűnt, hiszen hazánk egyik jellegzetes, mégis méltatlanul alulértékelt gyümölcse. Ráadásul annak érdekében, hogy az ízében benne rejlő lehetőségeket elővarázsoljuk, egyrészt kifinomult szakmai tudásra, másrészt nem kevés fantáziára is szükségünk van. A birs ugyanis szinte az egyetlen olyan, hazai gyümölcs, mely nyers formában szinte teljesen élvezhetetlen.