Hazánkban egyes földrajzi területek kiemelkedően alkalmasak bizonyos gyümölcsfajták termesztésére, ezeken a tájakon évszázadok óta kiváló minőségű pálinkát is készítenek. Jelenleg nyolc ilyen tájegységgel és gyümölcsfajtával rendelkezünk, ezek pálinkái a következők: szatmári szilvapálinka, kecskeméti barackpálinka, szabolcsi almapálinka, békési szilvapálinka és gönci barackpálinka, göcseji körtepálinka, újfehértói meggypálinka és a pannonhalmi törkölypálinka.
Békési szilvapálinka: a Körösök völgyében termett vörös szilvából, évszázados hagyományú, kisüsti rendszerű pálinkafőzéssel készült pálinka. Aranyló színét és kiváló ízét a fahordós érlelésnek köszönheti.
Gönci barackpálinka: a Gönci Magyar kajszibarackfajta és a termőtáj kiváló jellegéből születő, különleges illat- és zamatanyagban gazdag pálinka, amely jelentősen különbözik aromagazdagságában, jellegében más régiók barackpálinkáitól.
Kecskeméti barackpálinka: a Kecskeméten és környékén termesztett kajszibarackból készített, a gyümölcs illatát, ízét és zamatát megőrző, világhírű pálinka. A vendéglátásban digesztívumként is helyesen kínálják.
Szabolcsi almapálinka: a hagyományos réz kisüstön történő lepárlás során készült, friss gyümölcsízű és illatú, kellemes aromájú almapálinka.
Szatmári szilvapálinka: évszázadok óta a Szatmár-Beregi táj kiemelkedő híressége, vendégköszöntő itala, amely a gyümölcs aromagazdagságát koncentrálja a pálinkában.
Újfehértói fürtösmeggy pálinka: a kiemelkedően marcipános, karakteres meggyfajta párlata, ágyas pálinkája aromában, színben kiváló minőségű termék.
Göcseji körtepálinka: az Alpok közelsége, a talaj összetettsége és a termálvizekben való gazdagsága adja a göcseji körtének és pálinkájának a különlegesen finom zamatát és illatát.
Pannonhalmi törkölypálinka: Pannonhalma-borvidékén termett szőlők törkölyéből készített zamatos pálinka.
Mindamellett, ahogyan már említettük, a klasszikusokat követik a pálinkafőzdék innovációi. Az Árpád Pálinka Főzőmestere is folyamatosan előáll valamilyen újdonsággal, megteremtve egy-egy új, csak az Árpád Pálinkára jellemző pálinkafajtát. Ilyen például a Dupla Ágyas, Novum-esszencia, és a Generáció Cuvee-pálinkafajtája. Bővebben link beszúráa az Árpád Pálinka világához.