A spritz, mint régi italkategória az 1800-as években született. Számos italrecept található a világon, amely a Spritz, mint jelenleg divatos kifejezés nevét öregbíti. A legnépszerűbb spritz összetevők az Aperol, Campari, China Martini a Cynar és a Kaliforniában népszerű gyomorkeserűből készített Jardesca Spritz. Magyarországon kevésbé elterjedt, de tőlünk picit nyugatabbra már igazán közkedvelt az olasz keserűlikőrre alapozott Aperol Spritz. Számunkra ez az ital volt az inspiráció ahhoz, hogy minőségi pálinkáinkból létrehozzunk olyan spritzeket, amelyek alkalmassá teszik ezen nemes italokat arra, hogy hűsítőként jelenjenek meg a nyári teraszok asztalain. Az Árpád pálinka Spritzek, egyedi receptek alapján készült, saját fejlesztésű long drink italaink. A termékek megalkotásában Schok Norber bártender szövetség elnöke segítette manufaktúránkat. Akit részletesebben érdekel, az Árpád pálinka Spritzek alkotójával készített interjú, elolvashatja itt: