Sokszor hallottuk már a vicces megjegyzést, hogy „pálinkát főzni mindenből lehet”, ami persze korántsem igaz. Igaz azonban az, hogy a jó minőségű gyümölcs tökéletes alapanyaga lehet egy prémium párlatnak, így nem csoda, hogy az elmúlt években egyre különlegesebb italok jelentek meg a boltok polcain.
Nagy népszerűségnek örvend például a zamatos málnából készült pálinka, de különleges ízek kedvelői a bodza– vagy a kökénypálinkát sem vetik meg. Azok pedig, akik valami igazán exkluzív ínyencségre vágynak, már kipróbálhatják a gyömbérből készült párlatot is, mely fűszeres ízével igazán intenzív és emlékezetes élményt kínál a prémium italok kedvelői számára.
De persze van, ami ennek ellenére is örök. Habár a divathóbortok jönnek-mennek és akadnak olyan ízek, melyek bizonyos időszakokban nagyobb népszerűségnek örvendenek, alapvetően elmondható, hogy a klasszikus gyümölcsízek továbbra is stabilan tartják magukat az élvonalban.
Rendkívül kedvelt a szilva– és a körtepálinka, de a barack és a cigánymeggy sincs lemaradva mögöttük.