Pálinkázással egybekötött élmény Békéscsabán

Pálinkázással egybekötött élmény az Árpád Pálinkatanyán

Gondolkoztál már azon valaha, hogy mi az élet igazi értelme? Mi, az Árpád Pálinka megalkotói úgy gondoljuk, hogy az életben a folyamatos tanulás, a szeretteinkkel való minőségi idő töltése és az élmények megélése a legfontosabb. Ne tárgyakat gyűjts, hanem emlékeket és felejthetetlen pillanatokat. Hivatásunk, hogy a vágy beteljesülését prémium minőségben biztosítsuk neked.

Az Árpád Pálinkatanya

Pálinka iránti szenvedélyünk nyilvánvaló, ezért 2008-ban elkezdtük újjáépíteni Pálinkatanyánkat. Az volt a célunk, hogy a minőségi időtöltésre és prémium pálinkára szomjazó látogatók a lehető legexkluzívabb módon teremtsenek kapcsolatot világunkkal.

Szeretnénk, ha pálinka iránti lelkesedésünket megoszthatnánk veled és szeretteiddel is a békéscsabai pálinkafőzdénkben. A korhű környezet és családunk szeretetteljes odaadása egy egészen más világba repít téged. Ez az a hely, ahol elengedheted a hétköznapok stresszes rutinját, ahol megfelejtkezhetsz a válladra nehezedő problémákról, ahol egyszerűen csak jól érzed magad a pillanatban.

Egy közös kikapcsolódás szeretteiddel olyan élmény, amit egész életedben kellemes emlékként hordozol magaddal. Pálinkatanyánkon megismerkedhetsz a nedűfőzés rejtelmeivel, betekinthetsz a kulisszák mögé, tanulhatsz a munkafolyamatokról és természetesen kóstolhatsz is.

Ilyen egy pálinkakóstoló

Ha részt veszel az üzemlátogatással egybekötött kóstoló programon, egy logikusan felépített, tartalmas információcsomaggal is gazdagabb leszel. Az első lépes, hogy megismerkedhetsz manufaktúránk történetével, nevünk eredetével. A kellemes történetmesélés után már ugrunk is a pálinkafőzés folyamatának áttekintésébe.

Részletesen mesélünk a megfelelő gyümölcsök kiválasztásától egészen a palackozásig. Azt is megtudhatod, hogy miben tér el az általunk preferált filozófia a megszokottól. Részletesen megismerkedhetsz a kisüsti és oszlopos főzési módszerrel, hogy amikor legközelebb pálinkaszerető társaságba mész, tudásoddal lenyűgözd a közönséget.

Beszélünk a pálinkafajtákról, az eredet védettségről és a pálinkakultúra történetéről is.

Akárcsak egy sommelier

Az egyik kedvenc részünk, mikor feltárjuk a pálinkafogyasztás kulináris hátterét az érdeklődőknek. Elmondjuk, melyik pálinkát milyen ételekhez javasoljuk és miért. Ez a rész egy kreatív, érzékszervekre hagyatkozó, szenvedéllyel megélhető folyamat, amit kétségkívül élvezni szokott a társaság. Itt különül el igazán, hogy mi a különbség az alkohol fogyasztás és a prémium pálinka fogyasztás között.

Emellett bemutatjuk a helyes pálinkakóstolás menetét, a hozzá tartozó kellékekkel együtt. Arról is beszélünk, hogyan folynak le a neves pálinkaversenyek és részletesen beszélünk az elnyerhető díjakról is. Mindent összevetve egy exkluzív utazáson vehetsz részt, ami egy egészen új világba enged betekintést.

A kóstolócsomagok

A kóstolóprogram létszáma mínium 4 fő kell, hogy legyen, de tapasztalataink alapján ezt a számot mindig sikerül megugrani kedves látogatóinknak. Őszintén, ki akarna kihagyni egy ilyen kiváló lehetőséget? Természetesen választható csomagokkal is készültünk, hogy biztosan megtaláld a számodra megfelelőt.

A mini kóstoló 3 x 2 cl díjnyertes pálinka kóstolását, a főzde bemutatását öleli át egy tartalmas órában. A meleg helyzetekre szódavízzel és frissítő humorral is készülünk.

Ha úgy érzed mélyebben elmerülnél az ízek világában, akkor a kis kóstoló 5 x 2 cl díjnyertes pálinkájának kóstolása lehet a megfelelő választás számodra.

Ha általában két lábbal állsz a földön, megkockáztathatod a nagy kóstolónkat is, ahol már 10 x 2 cl díjnyertes pálinkát kóstolhatsz, aminek az időtartama 2,5 óra. Ne aggódj, mi nem siettetünk, ellenben ínycsiklandó pálinkakorcsolyával is kényeztetünk.

 A kóstolóhoz kérhetsz tepertős és sajtos pogácsát, teperőkrémes falatkákat, kolbászos falatkákat és az elmaradhatatlan, klasszikus zsíros kenyeret lilahagymával is. Ha nagyobb volumenű falatokra vágysz, a gourmet kóstoló és a gourmet tál semmiképp ne kerülje el a figyelmed.

Kifejezetten Békéscsabára jellemző, helyi termelők finomságait tartalmazza a bőséges hidegtál, ami végleg megteremti az összhangot a helyszínnel. Minimum 12 fő esetén szabadon választható melegétel is rendelhető, ami mennyei ízorgiákkal kecsegtet. Szomjad házi meggy- és bodzaszörppel csillapíthatod.

Őszintén reméljük, hogy egy napon ellátogatsz varázslatos pálinkafőzdénkbe és ily módon is megoszthatjuk veled valódi szenvedélyünket. A részletes leírásról itt bővebben tájékozódhatsz.