PÁLINKA&

GASZTRONÓMIA

A jó pálinka ma már sokféleképpen fogyasztható.
A jó pálinkát ma már sokféleképpen fogyaszthatjuk: ételek mellé kortyolgatva vagy akár ételeink alapanyagaként is felhasználva. A pálinka magyar termék, hungarikum, Magyarország nemzeti itala, 100% kiváló minőségű magyar gyümölcsből készül. Semmilyen adalékanyagot, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, alkoholtartalma 37,5%-86%-ig terjed, hűen tükrözi az adott gyümölcs illatát és ízét. Étkezés előtt étvágyfokozó, étkezés után emésztést elősegítő. Egy minőségben kifogástalan pálinka a nap szinte minden szakában fogyasztható, akár önmagában vagy egy finom fogás kiegészítőjeként. A hagyományos és innovatív technológiáknak köszönhetően mindenki talál ínyére való pálinkát, ...

PÁLINKABÍRÁLAT

A pálinka érzékszervi megítélése és osztályozása.
Magyarországon az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny, míg külföldön számos párlatverseny áll rendelkezésünkre, hogy megméretessük termékeinket. Sajnos a magyar pálinka sajátosságai miatt a versenyeken több párlattal történő egyidejű bírálat történik, ezért nagyon fontos, hogy jól kiválasszuk azon versenyeket, ahol a pálinkát külön kategóriaként kezelik. Az osztrák Destillata-verseny számos magyar cégnek ad bizonyítási lehetőséget, de fontos tudnunk, hogy eltérő országokban más a kívánt elvárás a termék ízével és illatával kapcsolatban. ...

Pálinka

akadémia

eredet
A pálinkát minden honfitársunk tipikus magyar italnak tekinti, viszont kevesen tudják, hogy hazai elterjedése a XIV. századi királyi udvarhoz kötődik, ahol Károly Róbert felesége, Erzsébet királyné gyógyította a köszvényt „aqua vitae”-vel, amelyhez a párlatba rozmaringot áztatott be. Egészen a XVI. századig az „égetett szesz” gyógyszernek számított. Hazánkban a XVIII. század közepétől főzték a pálinkát többfajta gyümölcsből. Írásos emlékek szerint 1850-ben vezették be a pálinkaadót és 1934-re vált világhírűvé a magyar barackpálinka. ...

PÁLINKA

FOGYASZTÁS

HOGYAN KÓSTOLJUNK AZ ÁRPÁD PÁLINKA FŐZŐMESTERE SZERINT?
Szakítva a pálinka tradicionális fogyasztási szokásaival, mi bátran ajánlunk egy minőségben kifogástalan pálinkát bármely napszakra, egy ízben hozzáillő étel kísérőjeként vagy akár étkezés előtti étvágygerjesztőként. Három alapszabályt kell követnünk a pálinka fogyasztásánál: 1. Ügyeljünk az optimális hőmérsékletre. 2. Válasszunk megfelelő méretű és formájú poharat. 3. Figyeljünk a megfelelő szervírozási időtartamra. ...

A pálinkakészítés

művészet

egyediség
A pálinkakészítés művészet, amelynek minden egyes részletére oda kell figyelni. Nincs két egyforma valódi pálinka, mindegyik magán viseli alkotójának kézjegyét. Egy vérbeli Pálinka Főzőmester ugyanis együtt lélegzik a természettel, gondosan nevelgetve a pálinka alkotóelemét, a magyar gyümölcsöt, figyelve az időjárást, a napot, szelet, csapadékot, nehogy féltve őrzött gyümölcsei kárt szenvedjenek bármiben is. Ahogy a gyümölcs végre a kezei közé kerül, onnantól kezdve játszik vele, saját tudása és kedve szerint. Igazi szenvedély ez a legtökéletesebb ízharmóniák megteremtéséért, tele izgalommal, hogy a pálinka szerelmeseit meg tudja őrizni évről-évre, sőt, egyre több rajongót ...