Pálinka & gasztronómia

PÁLINKA&
GASZTRONÓMIA

A jó pálinka ma már sokféleképpen fogyasztható.

A jó pálinkát ma már sokféleképpen fogyaszthatjuk: ételek mellé kortyolgatva vagy akár ételeink alapanyagaként is felhasználva. A pálinka magyar termék, hungarikum, Magyarország nemzeti itala, 100% kiváló minőségű magyar gyümölcsből készül. Semmilyen adalékanyagot, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, alkoholtartalma 37,5%-86%-ig terjed, hűen tükrözi az adott gyümölcs illatát és ízét. Étkezés előtt étvágyfokozó, étkezés után emésztést elősegítő.

Egy minőségben kifogástalan pálinka a nap szinte minden szakában fogyasztható, akár önmagában vagy egy finom fogás kiegészítőjeként. A hagyományos és innovatív technológiáknak köszönhetően mindenki talál ínyére való pálinkát, amely az adott alkalomhoz vagy hangulathoz a legjobban illik.
Előételhez vagy aperitifként az érlelt kivételével bármely pálinka ajánlható. Abban az esetben, ha további pálinkafogyasztásban gondolkozunk, mindig a semlegesebb ízeket ajánljuk először és kövessük a fokozatosság elvét.

Az érlelt pálinkákat desszerthez vagy szivarhoz ajánljunk.

01

Pálinkafogyasztás

Szakítva a pálinka tradicionális fogyasztási szokásaival, mi bátran ajánlunk egy minőségben kifogástalan pálinkát bármely napszakra, egy ízben hozzáillő étel kísérőjeként.

Grill zöldségek
könnyü köret

Tenger gyümölcsei
kagyló, rák, tinta hal

Pálinkafogyasztás

A pálinka ideális fogyasztási hőmérséklete 16-19 °C. Tévednek azok, akik hűtve fogyasztják e nemes italt, hisz valódi zamata ennél alacsonyabb hőmérsékleten rejtve marad.

Vöröshúsok
sertéshús, marhahús...

Vadak
őz, vaddisznó, szarvas...